skip to Main Content

In beroepen waar men geconfronteerd wordt met zware, klevende vervuiling op de handen, zijn frequente reinigingsbeurten noodzakelijk. Hierdoor wordt de huid sterk belast en groeit de kans op huidproblemen. Lucos Skincare adviseert daarom iedereen die hier mee te maken heeft, voorafgaand aan het werk huidbeschermende producten te gebruiken. Na de werkzaamheden is het belangrijk de huid ook te voeden met een verzorgende crème.

Huidreiniging

Het is tenminste net zo belangrijk om de handen te reinigen met het juiste reinigingsproduct. Huidreinigers dient men te kiezen op basis van het type vervuiling (olie, vet, lakken,…) en de vervuilingsgraad (licht, middelmatig, zwaar, extreem, …). De huidreinigers moeten efficiënt reinigen zonder de huid overmatig te belasten. Een goede regel hiervoor is: zo krachtig als nodig – zo huidvriendelijk mogelijk.

Op basis van de specifieke vervuiling wordt een reiniger gebruikt die het beste resultaat geeft in combinatie met de juiste preventieve handbescherming. Producten met schuurkorrel zijn specifiek aanbevolen bij sterke contaminatie; reinigers met oplosmiddel kunnen dan weer nodig zijn bij het verwijderen van speciale, sterk klevende vervuilingen.

Lucos Skincare biedt een volledig pakket industriële huidreinigers aan die zowel efficiënt als huidvriendelijk zijn. De huidreinigers zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie op de werkplek. In de reinigingsproducten worden enkel biologisch afbreekbare wasactieve stoffen gebruikt. Deze stoffen garanderen een optimale huidverdraagzaamheid in combinatie met een hoge waskracht. De pH-waarde van de producten is aangepast aan de pH waarde van de menselijke huid. Ook de biologische schuurkorrel op basis van olijfpittenmeel belast de huid zo min mogelijk. Dit alles zorgt ook voor uiterst milieuvriendelijke producten.

Hieronder vindt u een beknopt overzicht van het Lucos Skincare pakket voor huid-/ handreiniging.

 • Lucos Clean Mild: vloeibare handreiniger voor lichte en middelmatige vervuilingen
 • Lucos Clean Hair & Body: Milde douchegel voor lichaam en haar
 • Lucos Clean Strong: handreiniger met schuurkorrel voor het verwijderen van sterke tot zeer sterke
  vervuiling
 • Lucos Clean Extreme: handreiniger met schuurkorrel voor het verwijderen van extreem sterke
  vervuiling
 • Lucos Care Paint: handreiniger met schuurkorrel  voor het verwijderen van sterk klevende
  Vervuiling
 • Lucos Clean Wipes: vochtige handreinigingsdoekjes voor sterke vervuiling, te gebruiken zonder
  water

Gebruiksaanwijzing handreinigers

Lucos Clean handreinigers worden op de volgende manier gebruikt:

 • Een kleine hoeveelheid zonder water aanbrengen op droge handen
 • Grondig inwrijven
 • Met een beetje water verder wassen
 • Met veel water afspoelen
 • Zorgvuldig afdrogen
Back To Top