skip to Main Content

Een goede start is het halve werk. De start van een professioneel huidzorgplan is daarom een goede huidbescherming voor de aanvang van het werk. Doelgericht gebruik van huidbeschermingsproducten helpt namelijk arbeidsgerelateerde huidziekten te voorkomen. Dit resulteert in een besparing van mogelijke (zorg)kosten.

Huidbescherming

Het is belangrijk dat de producten afgestemd zijn op de specifieke huidbelasting in de werksituatie. Producten die een bescherming bieden tegen stoffen die niet in water oplosbaar zijn (olie,  vet, lak,…), bieden hoegenaamd geen bescherming tegen wel in water oplosbare contaminatie of werk in vochtige omstandigheden. Vooraf moet daarom een grondige risicoanalyse uitgevoerd worden. Hierbij komt de introductie van technische, organisatorische en persoonlijke beschermmaatregelen aan bod, zoals bijvoorbeeld het dragen van handschoenen. Pas als dat gebeurd is, kunnen in dit kader huidbeschermende producten worden ingezet als preventie tegen huidproblemen. Voor een optimale werking is de keuze van het juiste product, afgestemd op de noden van de werkplek, dus erg belangrijk.

Producten voor huidbescherming versterken de natuurlijke barrièrefunctie van de huid door een beschermende film te leggen of de buitenste huidlagen te verstevigen. Ze beschermen de huid tegen kwaadaardige vervuilingen die vooral bij een beschadigde huid kunnen indringen en zo huidproblemen kunnen veroorzaken. Tevens vergemakkelijken ze de reiniging, zodat er met minder performante huidreinigers kan worden gewerkt. Ook is er minder reinigingsproduct nodig voor hetzelfde resultaat, wat tot  substantiële besparingen kan leiden in het verbruik.

Lucos Skincare zorgt voor het juiste beschermingsproduct op de werkplek, op basis van de huidbelasting waarmee men geconfronteerd wordt. Onze producten zijn fysisch neutraal en uiterst huidvriendelijk. Ook hebben ze geen (negatieve) invloed op de werkomstandigheden, zo blijft de vingergrip behouden. Hiermee is de acceptatie door de gebruiker optimaal.

Smeermiddelen en reinigingsproducten vormen de grootste oorzaak van huidproblemen op het werk. De huid verweekt, droogt uit en wordt beschadigd. Daardoor kunnen gevaarlijke stoffen makkelijker en dieper in de huidlagen doordringen. Producten voor huidbescherming zijn aan te bevelen voor onder andere:

  • werk in vochtige omstandigheden en onder handschoenen,
  • contact met ontvettende stoffen zoals detergenten of koelsmeermiddelen,
  • werk met klevende vervuilingen (olie, vet, teer, lakken,…),
  • werkzaamheden waar geen handschoenen toegelaten zijn (roterende machines).

Lucos Skincare biedt twee verschillende huidbeschermingsproducten aan :

  1. Lucos Protect Oil & Paint biedt bescherming tegen niet in water oplosbare en sterk klevende vervuiling (olie, vet, grafiet, roet, lakken, kleefstoffen, harsen
  2. Lucos Protect Aqua beschermt de huid tegen vochtig werk en in water oplosbare vervuilingen zoals koelsmeermiddelen op waterbasis, detergenten, desinfecteringsmiddelen, kalk, cement, meststoffen, waterige en met water vermengbare levensmiddelen

Gebruiksaanwijzing huidbeschermende producten

De juiste manier van aanbrengen van huidbeschermende producten is van cruciaal belang. Ze dienen aangebracht te worden voor het werk en na de werkonderbrekingen :

  • Breng een kleine hoeveelheid aan op de rug van een droge, schone hand.
  • Verspreid over de handen en wrijf zorgvuldig in, ook tussen de vingers.
  • Vergeet het nagelbed en de vingertoppen niet; indien nodig ook onder de nagels.
Back To Top